Łatwe odzyskiwanie plików dzięki Dropbox Rewind

Przywracanie usuniętych plików za pomocą Dropbox Rewind

Aktualizacja (17 marca 2020 r.): funkcja Dropbox Rewind jest już dostępna dla wszystkich zespołów Dropbox Business. Administratorzy mogą zmieniać ustawienia swoich zespołów za pomocą konsoli administratora.

Aktualizacja (30 września 2019 r.): Zespoły Dropbox Business mogą teraz włączyć tę funkcję za pomocą konsoli administratora w ramach naszego programu wczesnego dostępu.

 

Możliwe, że w którymś momencie swojego życia zawodowego zdarzyło Ci się przypadkowo usunąć lub nadpisać jakiś ważny plik. Nie martw się, służymy pomocą – właśnie dlatego wbudowaliśmy w Dropbox funkcje odzyskiwania plików i historii ich wersji. 

Ale co można poradzić, jeśli dojdzie do jakiejś katastrofy? Powiedzmy, że aplikacja ulegnie awarii w trakcie realizacji projektu i ostatnie efekty twojej pracy przepadną? Albo, co gorsza, staniesz się celem oprogramowania ransomware i utracisz dostęp do swoich plików. Naprawa skutków takich katastrofalnych zdarzeń nie zawsze jest równie prosta, jak cofnięcie zmian czy odzyskanie utraconego pliku.

Już więcej nie musisz się martwić poważnymi wypadkami. Masz Dropbox. Opracowaliśmy Dropbox Rewind – nową funkcję, która pozwala cofnąć Twoje konto w czasie do stanu sprzed katastrofy i która czyni Dropbox o wiele bezpieczniejszym miejscem do przechowywania wszystkiego, co dla Ciebie ważne.

Animowany zrzut ekranu przedstawiający działanie funkcji Dropbox Rewind

Dzięki Dropbox Rewind naprawa poważnych problemów z dostępem do plików na Twoim koncie staje się prosta. Po prostu zaloguj się na dropbox.com i przywróć całe konto do stanu sprzed nieszczęśliwego zdarzenia. Możesz wybrać dokładny moment, do którego ma zostać przywrócone konto, aby cofnąć wszystko, co poszło nie tak. 

Po przewinięciu plików lub całego konta wszystko wróci do stanu sprzed wypadku, zupełnie jakby nigdy nie miał on miejsca. Odzyskane pliki zostaną zsynchronizowane ze wszystkimi Twoimi połączonymi urządzeniami i odetchniesz z ulgą. Możesz też skorzystać z dodatkowych funkcji kopii zapasowych plików, takich jak synchronizacja różnicowa oraz przyrostowe kopie zapasowe.

Musisz skorzystać z funkcji Dropbox Rewind czy tylko potrzebujesz gwarancji, że będzie dostępna zawsze, kiedy jej potrzebujesz? Użytkownicy Dropbox Plus mogą przewijać swoje konto do dowolnego momentu z ostatnich 30 dni, natomiast użytkownicy Dropbox Professional otrzymują aż do 180 dni ochrony. Jeżeli chodzi o naszych klientów korzystających z wersji Dropbox Business: oczekujcie wiadomości o dostępności nowych funkcji.

Rewind to tylko jeden ze sposobów, w jaki Dropbox może zadbać o bezpieczeństwo Twoich plików.

Dowiedz się więcej o odzyskiwaniu plików