Chcesz przesłać pliki do swojego zespołu lub klientów? Możesz zrobić to na wiele sposobów.

Dzięki dostępnym obecnie narzędziom, które są ze sobą połączone, istnieje wiele sposobów przesyłania plików. Przedstawiamy dwie wypróbowane i sprawdzone metody wymieniania się plikami projektowymi: udostępnianie i Dropbox Transfer. Omówimy również, kiedy używać każdej z tych metod.

Animowany zrzut ekranu przedstawiający Dropbox Transfer

Właśnie zamykasz projekt i szykujesz się do jego ostatecznego przekazania. Wiesz, że nic nie zagraża Twoim plikom przechowywanym w Dropbox, ale jak bezpiecznie przesłać je z punktu A do punktu B? Czy należy po prostu udostępnić łącze, tak jak zawsze, czy może jest jakiś inny sposób? Znajdziemy dla Ciebie najkorzystniejsze rozwiązania dotyczące przesyłania plików i pokażemy, jak najlepiej wykorzystać konto Dropbox.

Można łatwo zdecydować, kiedy stworzyć łącze udostępnione, a kiedy przesłać pliki: jeśli nadal pracujesz nad plikami, stwórz łącze, które można udostępniać. Jeśli jednak projekt jest już skończony, wyślij go za pomocą Dropbox Transfer.

Udostępniaj dowolne pliki lub foldery komu chcesz

Jeśli prace nad projektem wciąż trwają, możesz stworzyć łącze udostępnione do plików i folderów. Dzięki temu będziesz mieć możliwość dodawania komentarzy, dzielenia się aktualizacjami czy przesyłania zapytań o opinię – nawet jeśli Twój odbiorca nie ma konta Dropbox. Możesz nawet zobaczyć, kto wprowadził zmiany w udostępnionych plikach w czasie rzeczywistym, co pozwoli Ci być na bieżąco z ważnymi projektami. Udostępnione pliki zostaną automatycznie zsynchronizowane i zaktualizowane dla każdego użytkownika, który ma do nich dostęp.

Przesyłaj końcowe pliki za pomocą Dropbox Transfer  

Przypuśćmy, że praca nad projektem została zakończona oraz że spłynęły do Ciebie wszystkie opinie i zatwierdzenia. Twój projekt jest oficjalnie zakończony. Dzięki Dropbox Transfer możesz wysłać końcowe pliki każdemu – niezależnie od tego, czy Twój odbiorca ma konto Dropbox, czy też nie. Funkcja Transfer przesyła do odbiorcy tylko kopie plików, więc Twoje oryginalne materiały są bezpieczne. By dostarczyć materiały za pomocą Dropbox Transfer, możesz przeciągnąć pojedyncze pliki, zaznaczyć kilka jednocześnie lub po prostu wybrać pliki przechowywane w Dropbox. Ponieważ funkcja Transfer pozwala na przesłanie jednorazowo do 100 GB danych, doskonale sprawdzi się w przypadku specjalistów od mediów i innych twórców, takich jak montażyści, producenci muzyczni, graficy i osoby tworzące podcasty, którzy pracują na dużych plikach.

Najpopularniejszymi typami plików wykorzystywanymi przez takich profesjonalistów są formaty AI, WAV, DWG, PSD i MPEG-4.

Plik przesłany do Dropbox Transfer jest gotowy do wysłania
Odtwórz film, by dowiedzieć się, jak działa Dropbox Transfer
Obejrzyj film

Korzystanie z Dropbox Transfer w celu wysyłania plików umożliwia Ci:

  • ustawianie haseł i dat wygaśnięcia dla dodatkowej ochrony
  • podkreślanie Twojej marki dzięki możliwości dodania logo firmy i własnego tła 
  • sprawdzanie, kto przeglądał lub pobierał udostępnione przez Ciebie materiały i potwierdzanie ich odbioru

Nie musisz się już zastanawiać, czy Twoje pliki trafiły we właściwe miejsce. 

Teraz, gdy już wiesz, kiedy udostępniać, a kiedy przesyłać pliki za pomocą Dropbox Transfer, możesz zobaczyć, jak łatwo jest wykonywać pracę bez opuszczania Dropbox. Dzięki nam łatwiej będzie Tobie i Twoim współpracownikom uprościć przepływy pracy i sfinalizować projekty.

Dropbox Transfer jest dostępny w ramach wszystkich taryf Dropbox. 

Zobacz, jak działa funkcja Transfer.

Wprowadzenie do Dropbox Transfer