Wil je bestanden naar jouw team of klanten sturen? Dan heb je verschillende mogelijkheden.

Dankzij alle verbonden hulpmiddelen die er tegenwoordig zijn, heb je talloze manieren tot jouw beschikking om bestanden naar een ander te verzenden. Delen en Dropbox Transfer zijn twee beproefde manieren om projectbestanden uit te wisselen. Hier volgt een uitleg over hoe en wanneer je elk van beide opties gebruikt.

Geanimeerde schermafdruk van Dropbox Transfer

Stel dat je bezig bent met het afronden van een project en bijna toe bent aan de laatste overdracht. Je weet dat je bestanden beveiligd zijn opgeslagen in Dropbox, maar hoe krijg je jouw bestanden veilig van punt A naar punt B? Stuur je nog steeds gewoon een link naar het bestand of is er een andere manier? Wij zijn er om je te helpen de beste mogelijkheden te vinden voor het overdragen van bestanden. Daarnaast leggen we je uit hoe je het meeste uit jouw Dropbox-account kunt halen.

Wanneer maak je een gedeelde link en wanneer kies je voor een bestandsoverdracht? Die keuze is heel simpel. Je maakt een gedeelde link als je nog steeds aan de bestanden werkt. Zodra je klaar bent met het project, lever je de bestanden af met Dropbox Transfer.

Bestanden of mappen delen met iedereen

Als je project nog in uitvoering is, kun je een gedeelde link maken voor bestanden of mappen. Op die manier kun je opmerkingen toevoegen, updates delen en van iedereen feedback vragen, zelfs als diegenen geen Dropbox-account hebben. Je kunt zelfs in realtime zien wie wijzigingen in gedeelde bestanden heeft aangebracht, zodat je eenvoudig belangrijke projecten kunt bijhouden. Voor iedereen die toegang heeft tot gedeelde bestanden geldt dat deze automatisch worden gesynchroniseerd en bijgewerkt.

Definitieve bestanden afleveren met Transfer  

Wanneer je eenmaal op dit punt bent aangekomen, is de samenwerking afgerond en zijn alle goedkeuringen en feedback ontvangen. Jouw project is officieel voltooid. Met Transfer kun je eindbestanden verzenden naar wie je maar wilt, ongeacht of diegene wel of geen Dropbox-account heeft. Wanneer je bestanden aanlevert met Transfer, wordt een kopie van jouw bestanden verzonden, zodat jouw originele werk veilig behouden blijft. Je kunt afzonderlijke bestanden of een reeks bestanden naar Transfer slepen. Ook kun je gewoon bestanden kiezen die in Dropbox zijn opgeslagen. Met Transfer kun je per overdracht 100 GB verzenden, wat ideaal is voor mediaprofessionals en andere creatievelingen, zoals video-editors, muziekproducenten, grafisch ontwerpers en podcasters die met grotere bestanden werken.

De meest voorkomende bestandstypen die door deze professionals worden gebruikt, zijn AI, WAV, DWG, PSD en MPEG-4.

Een bestand dat naar Dropbox Transfer is geüpload en klaar is voor verzending
Bekijk deze video voor een uitleg van Dropbox Transfer
De video bekijken

Door Transfer te gebruiken voor de levering van bestanden kun je:

  • Wachtwoorden en vervaldatums instellen voor extra bescherming
  • Jouw merk onder de aandacht brengen door middel van aangepaste logo's en achtergronden 
  • Bekijken wie jouw overdrachten heeft bekeken of gedownload en de ontvangst ervan laten bevestigen

Je kunt dus precies zien of je bestanden hun bestemming hebben bereikt. 

Nu je weet wanneer je jouw bestanden moet delen en wanneer je ze moet overdragen, gaan we je uitleggen hoe simpel het is om je werk gedaan te krijgen zonder Dropbox te verlaten. We hebben het jou en jouw collega's makkelijk gemaakt om workflows te vereenvoudigen en om jouw eindprojecten over de eindstreep te krijgen.

Dropbox Transfer is beschikbaar voor alle Dropbox-abonnementen. 

Ontdek hoe Transfer werkt.

Aan de slag met Dropbox Transfer.