Skip to content (Press Enter)

Så delar du förstklassiga bilder med kunder

En steg-för-steg-guide för professionella fotografer som visar hur du delar högupplösta foton med kunderna.

Upptäck Dropbox Professional
person som organiserar bilder från en resa med Dropbox

Ditt jobb som fotograf är att ta vackra foton, men även de bästa bilderna kan komma bort i förvirringen när du kommunicerar med dina kunder. Förluster vid generering, komplicerad versionshantering och krångliga bilagor kan stjäla uppmärksamheten från kvaliteten på dina verk. Men du kan ta det lugnt. Du kan nämligen se till att all din talang uppskattas som sig bör genom att göra det enkelt för kunderna att ta emot högkvalitativa bilder från första genomgång till slutleverans. 

Hur du delar är en viktig del av intrycket du ger som proffs. Om kunden måste ladda ner specialprogramvara eller följa komplicerade anvisningar för att kunna se sina bilder blir de lätt distraherade och det minskar troligen nöjet med hela processen. Lagrar du bilderna i molnet och använder samarbetsverktyg som Dropbox blir genomgångsprocessen bekvämare för alla inblandade.

Bästa sättet att skicka högupplösta foton från alla slags enheter

När du har alla dina foton lagrade och organiserade i molnet finns det flera sätt att dela dem med kunderna beroende på var ni är i genomgångscykeln. För den första genomgången av materialet är det bäst att dela eller mejla en länk till mappen. När du har gjort alla ändringar och är redo att skicka slutresultatet kan du använda en filöverföringstjänst som Dropbox Transfer. Du skulle kunna exportera fotona till ett specialprogram och skapa ett fotogalleri online, men detta extra steg är inte nödvändigt med Dropbox anpassningsbara funktioner för varumärkesprofilering.

Så delar du en mapplänk för genomgång

De flesta plattformar som erbjuder molnlagring har någon form av fildelningstjänst. Med Dropbox behöver du bara kopiera en länk och klistra in ett mejl, ett SMS, ett inlägg på sociala medier eller var du vill. Mottagaren behöver inte ens ha ett Dropbox-konto. 

Allt är tillgängligt för nerladdning i full upplösning inuti Dropbox. Kunderna behöver bara klicka på en länk och kan se ett onlinegalleri med foton och ladda ner bilder genom att klicka på knappen ”Ladda ner”. Vill du inte nödvändigtvis att alla ska kunna ladda ner filer eller kommentera? Du kan ställa in behörigheter för varje kund beroende på vilken åtkomstnivå du vill att kunden ska ha.

Kommentera på förhandsvisningar av foton i Dropbox

När du vill få feedback från kunderna kan kommentarer direkt på bilderna spara in på ändlösa och förvirrande mejlkedjor. Anteckningsfunktionen i Dropbox gör det möjligt för kunderna att kommentera på alla bilder även om de inte har Dropbox installerat. De behöver inte ladda ner något bild- eller anteckningsverktyg. Flera personer kan klicka på olika delar av en bild och skriva kommentarer. Tycker kunden att en del av bilden är för mörk eller behöver mer retuschering är det bara att skriva det i bilden – inga mejl behövs. 

Redo att lämna över de färdiga bilderna?

Genomgången är klar och du har gjort alla nödvändiga ändringar. Bra! Du kan använda filöverföringstjänster, som Dropbox Transfer, för att skicka upp till 100 GB med foton i full upplösning till vem som helst, utan att du behöver ödsla lagringsutrymme eller ladda upp filerna i molnet. Med Dropbox kan du kontrollera vem som har åtkomst med lösenordsskydd, du kan ställa in utgångsdatum för delningslänkar för att uppmuntra till nerladdning och du kan bekräfta leveransen med en nerladdningsbekräftelse. 

Anpassad profilering i Dropbox

När du delar filer, mappar eller levererar stora filer i Dropbox kan du varumärkesprofilera allt som mottagaren ser. Ändra bakgrundsbilden och lägg till din logotyp så att ditt arbete verkar extra proffsigt och personligt.

Infografik som visar när du ska använda Dropbox Transfer

Dags för nästa projekt

Nu när du vet allt du behöver för att få dina bilder till kunderna kan du fokusera på det allra viktigaste: din kreativitet. Stick ut och låt din talang visa vad du går för.

true

Börja dela högupplösta foton

Läs mer om Dropbox Professional