Profesjonalne udostępnianie plików dzięki dwóm kluczowym funkcjom

Udostępnianie w Dropbox to coś więcej, niż tylko udostępnianie plików. Poznaj dwie funkcje udoskonalające udostępnianie łączy.

Osoba korzystająca z funkcji udostępniania z brandingiem w Dropbox

Dla wielu osób udostępnianie materiałów w Dropbox to nie tylko wysyłanie plików – to ważna część ich działalności. Freelancerzy chcą reprezentować swój biznes i mieć pewność, że ich klienci otrzymują to, czego potrzebują. Chcemy im to ułatwić.

Dlatego wprowadziliśmy dwie funkcje w usłudze Dropbox Professional — wraz z kopią zapasową komputera i funkcją Dropbox Passwords — które udoskonalają udostępnianie łączy.

Nadaj udostępnionym łączom osobisty charakter

Każda osoba, która pracowała w firmie skoncentrowanej na klientach, powie Ci, że miarą jakości Twojej pracy jest Twój ostatni sukces. Częścią tego sukcesu jest przypominanie klientom, kim jesteś, ilekroć się z nimi kontaktujesz. Teraz możesz to zrobić w Dropbox, dostosowując udostępniane łącza za pomocą udostępniania z brandingiem.

Udostępnianie z brandingiem umożliwia dodawanie do plików logo, nazwy firmy i zdjęcia w tle. Odbiorcy zobaczą te elementy, gdy wyświetlą łącza udostępnione oraz gdy otworzą powiadomienie e-mail dotyczące tych łączy. To prosty – i skuteczny – sposób na wyróżnianie swoich wiadomości w pełnych skrzynkach odbiorczych klientów i zapewnianie swojej pracy profesjonalnego wizerunku, na jaki zasługuje.

Bądź na bieżąco

Gdy wysyłasz klientowi przesyłkę, którą otrzyma następnego dnia, lub załącznik do wiadomości e-mail, może Ci się przydać potwierdzenie doręczenia. Teraz ta możliwość jest dostępna bezpośrednio w Dropbox dzięki naszej nowej funkcji ruchu i analityki dla łączy udostępnionych.

Funkcja ruchu i analityki ułatwia śledzenie interakcji z łączem udostępnionym, w tym zapewnia dostęp do informacji o tym, kto, co, kiedy i jak:

  • Kto kliknął łącze
  • Jakiego urządzenia używały zalogowane osoby wyświetlające
  • Kiedy uzyskały do niego dostęp
  • Jak wchodziły w interakcję – oglądając czy pobierając pliki

Wszystkie te informacje będzie można wyświetlić w witrynie dropbox.com, przechodząc do dowolnego pliku lub folderu, który został udostępniony za pomocą łącza. To świetny sposób, aby zobaczyć, co dzieje się po wysłaniu pliku. Dzięki temu uzyskasz potwierdzenie doręczenia oraz poznasz wskaźniki, które pomogą Ci zoptymalizować pracę.

Subskrybenci usługi Dropbox Professional mogą już dziś korzystać z funkcji udostępniania z brandingiem oraz ruchu i analityki. Wkrótce udostępnimy te funkcje w usłudze  Dropbox dla zespołów. Aby rozpocząć udostępnianie z brandingiem, przejdź do ustawień konta. A żeby dowiedzieć się więcej o ruchu i analityce, odwiedź nasze centrum pomocy.

Udostępnianie to dopiero początek. Dowiedz się więcej o tym, co Dropbox może zrobić dla Twojej firmy.

Skontaktuj się z Dropbox